De 7 chakra’s

7 chakras

De 7 chakra’s

De chakra’s van de mens beheersen en reguleren de energiestroom van het lichaam.

Chakra is Sanskriet voor wiel of schijf. Een chakra draait en zorgt daardoor voor de doorstroming van energie. Wanneer er een blokkade ontstaat zal de energie minder stromen. Dit kan ziekte of uitval van functies van organen veroorzaken.

Goed draaiende chakra’s zorgen voor een goede energiestroom in een gezond lichaam.

Er zijn zeven belangrijke chakra’s. Deze liggen langs de wervelkolom en hebben de zeven kleuren van de regenboog.

De hoofdchakra’s hebben ieder een eigen kleur, en zijn ieder verbonden met organen. Ze bestrijken elk een eigen levensgebied.

Hieronder bespreek ik kort de chakra’s.

Verdere uitleg over de chakra’s komt in de volgende weblogs.

 

1e chakra: het Stuit- of Basischakra.

Het basischakra heeft de kleur rood. Dit chakra geeft basis, zorgt voor een veilig gevoel en zorgt dat je met je voeten op de grond staat. Je bent aanwezig in het hier en nu. Het begrip hierbij is “Ik ben”.

2e chakra: het Milt- of Sacraalchakra.

Het miltchakra heeft de kleur oranje, en staat voor emoties, creativiteit en sexualiteit. Wanneer dit chakra goed functioneert ben je vrij in het uiten van je emoties. Je voelt levensvreugde en bent vrij om je creativiteit te uiten. Het begrip hierbij is “Ik voel”.

3e chakra: de Zonnevlecht (Solaris Plexus)

Dit chakra heeft de kleur geel en staat voor de kracht van jou. Denk aan wilskracht en zelfvertrouwen. Als je zonnevlecht goed functioneert kun je goed voor jezelf opkomen, kun je grenzen stellen en heb je zelfwaardering. Het begrip hierbij is “Ik kan”.

4e chakra: het Hartchakra.

Bij dit chakra hoort de kleur groen. Het chakra staat voor liefde, mededogen, geborgenheid en verbondenheid. Als je hartchakra open is voel je liefde voor jezelf en liefde voor anderen, je bent meelevend en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Het begrip is “Ik voel liefde”.

5e chakra: het Keelchakra.

Bij dit chakra hoort de kleur lichtblauw. Het chakra staat voor communicatie in de vorm van je helder uitdrukken in woorden. En ook expressie van je zelf in schilder- of tekenwerk, in dans en in zang. Begrip hierbij is: “Ik uit mezelf”.

6e chakra: het derde Oog.

De kleur bij dit chakra is indigo (paarsblauw). Het chakra staat voor intuïtie, inzicht, voorstellingsvermogen, je 6e zintuig. Het begrip hierbij is: “Ik zie helder”.

7e chakra: Het Kruinchakra.

De kleuren hierbij zijn violet en wit. Dit chakra verbindt je met je spiritualiteit en zorgt voor een gevoel van diepe vrede en harmonie. Het versterkt het besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Een kruinchakra in balans geeft rust en vertrouwen. Het begrip bij dit chakra is: “Ik weet”.

Mocht je het gevoel hebben dat je chakra’s niet goed werken, dat er een blokkade is op een van de chakra’s, en dat de bijbehorende levensgebieden niet in balans zijn, dan kan ik je daarvoor behandelingen aanbieden.
Lees verder onder Behandelingen op deze website.

Reacties zijn gesloten.